Workshop gregoriaans en polyfonie op Meer Stemmig Gent 2018

Workshop Polyfonie op Meer Stemmig Gent 2018 Hendrik Vanden Abeele

Vijftig tinten groen. Een tuinman is aan het harken. Hij disciplineert de chaos tot een strakke tuin. (Ja, het is de Kruidtuin in Leuven, en ja dat is een van de mooiste plekjes op aard.) Precies dit kan je op Meer Stemmig Gent een voormiddag komen doen — maar dan op het vlak van de vocale muziek. Vanuit chaos bouwen we gregoriaans, waarmee we tot polyfonie komen. Geen partituren, alleen zingen. Wat heb je nodig: een goede stem en een goed geheugen.

Heb je koorervaring, hou je van oude muziek en/of  zing je af en toe wel eens een gregoriaanse hymne of een polyfoon motet en wil je meer ervaring opdoen in dit schitterende repertoire?  Met Hendrik Vanden Abeele van Psallentes ontdekken we het gregoriaans als basis van de meerstemmigheid: hoe er vocaal mee om te gaan, in welk ritme en welk tempo kunnen we het zingen, hoe we er polyfonie we mee kunnen bouwen enz. Heb je zin om dit te beleven, schrijf je dan in voor 15 juni 2018. Tot dan!

Foto Hendrik Elie Vanden Abeele, juni 2018

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: