Oldtimer Hildegard

Erfgoeddag Psallentes Hildegard 2018

Erfgoeddag, en daar horen oldtimers bij. Vandaag hebben we met enige zangeressen van Psallentes het werk van Hildegard von Bingen gepresenteerd op het Huis van de Polyfonie te Heverlee. Letterlijk honderden mensen woonden de zes ‘lecture-performances’ bij — en ze zongen zelf ook streepjes Hildegard. Tussen twee sessies door was het bewonderen geblazen: een stoet oldtimers reed traag en plechtig onder het Huis door. (Voor wie de situatie niet kent: het Huis van de Polyfonie is gevestigd in een poortgebouw van de Abdij van Park.) Moraal van het verhaal: Erfgoeddag maakte vandaag connectie tussen klassieke oldtimers, en die andere, tijdlozer oldtimer: Hildegard von Bingen.

Trots was ik vandaag daartoe vijf prachtige zangeressen te hebben meegebracht: Michaela Riener (die de rol van Hildegard zelf speelde), Sarah Abrams, Veerle Van Roosbroeck, Lisa De Rijcke en Kerlijne Van Nevel. Mooier kan een Erfgoeddag niet worden hoor!

(Hm, excuus: het is de dag van de dubbele punten!)

(Wie nog meer Psallentes & Hildegard wil horen checke Leuven, Begijnhofkerk, 31 mei, 20u30.)

Hendrik Vanden Abeele, 22 april 2018

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: