Obrecht Martinus @ Ronse Martinus

Warm te Ronse. Psallentes op het de Rore festival 2018

Wel ja, ook te Ronse was het vandaag lekker warm! En de warmhartige Ronsenaars (of Ronselaars of Ronsenezen hoe zeg je dat) hebben ons met open harten en erg oorbereid ontvangen in hun mooie en ondanks de reusachtigheid ervan toch gezellige Martinuskerk. Ja, de heilige Martinus is zichzelf dus tegengekomen: met muziek van Obrecht door Psallentes bezongen, in de kerk aan hem toegewijd. Wat wil je nog meer, Martin!

Met deze mis van Obrecht hebben we het startschot gegeven voor wat ongetwijfeld weer een mooie editie wordt van het de Rore festival te Ronse. Als je nog wat lekkers wil horen dit weekend: fluks naar Ronse trekken! (Hm, maar dan zit je meteen in dubio hé, want op zondag is Psallentes met Hildegard von Bingen ook ter hoogte van de Abdij van Park in Heverlee. Tijd om te testen hoe goed het gaat met je bilocatieve gave.)

Hendrik Elie Vanden Abeele, (in gedachten) 20 april 2018

PS ‘Oorbereid’ is geen drukfout. Het is mijn eologisme voor ‘bereid om te luisteren’. Een eologisme is een neologisme, en het ontstaat als je van een bestaand woord (in dit geval ‘voorbereid’) de eerste letter weghaalt, om op die manier een ander, nieuw en zinvol woord te laten ontstaan.

3 thoughts on “Obrecht Martinus @ Ronse Martinus

Add yours

    1. Bedankt, Hendrik. Echt waar: mijn (v)oorkeur voor de uitvoering van oude muziek gaat al lang naar Psallentes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: