Hours of Hildegard (First Hour) in de winkel

Psallentes Sax World Music Leuven Hildegard von Bingen

Dezer dagen daadwerkelijk in de winkel verschenen: het nieuwste telgje van Psallentes bij het avontuurlijke labeltje Le Bricoleur. Die enkele verkleinwoorden weerhouden ons er niet van dit feit toch als iets groots aan te kondigen: hier begint Psallentes met een project dat nog jaaaaaaaaren gaat duren: de integrale opname van de muziek van Hildegard von Bingen zoals aan ons overgeleverd in het manuscript van Dendermonde, in de volksmond ook wel ‘de Dendermonde Codex’. Als je dacht dat twee opeenvolgende dubbele punten in de vorige zin ongebruikelijk en misschien zelfs ontoelaatbaar zijn: er zouden ook zinnen mogelijk moeten zijn waarin het nog erger kan: namelijk waar er bijvoorbeeld drie in staan: zoals in deze dus. Afgezien van dit gezwets en gezwam, en om volop op dubbele punten in te zetten: bij Jos van Sax World Music in de Parijsstraat te Leuven hangt het cd’tje netjes in de etalage (foto boven), en ook bij de fnac is het uiteraard beschikbaar en zelfs aanbevolen (foto onder). Misschien toch slim dit plaatje nú aan te schaffen, nog net voor de Chinese president oog in oog komt met Donald Trump!

Hendrik Vanden Abeele, 31 maart 2017

Hildegard von Bingen Psallentes fnac

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: