Antwerpen: check!

psallentes-en-het-collectief-amuz-2017

Je zou kunnen zeggen dat we ons geAMUZeerd hebben, maar die woordspeling is wellicht al te vaak gebruikt. Ernstiger dan: AMUZ te Antwerpen was vandaag helemaal vol met mensen die naar Het Collectief en Psallentes kwamen luisteren, in de productie ‘The Road of Excess leads to the Palace of Wisdom’.

(Ja dat is dus de titel, en het is interessant te zien dat Thomas Dieltjens en ik deze titel dan wel bedachten, en dat serieus meenden ook, maar dat geen enkele organisator die titel ook echt zag zitten — uiteindelijk heeft geen enkel huis onze titel gebruikt. Als straf daarvoor gaan we voor onze volgende productie als titel het hele boek ‘Man in duplo’ van José Saramago gebruiken. Ja je leest het goed: de titel wordt dat hele boek. Het is geen dik boek hoor, dus het wordt een titel van 60.000 woorden, schat ik.)

Een vol huis, daar te Antwerpen, in een steeds zo mooie, inspirerende ruimte. Het was zeer tot ons genoegen de vierde avond op rij met deze productie. Echt een prachtige situatie: het gaat elke keer weer anders, er komen kleine dingetjes bij en andere gaan eruit. Stilzwijgend. Dat is iets unieks.

Wie er vanavond niet meer bij kon heeft volgende maand te Leuven nog één kans: op 16 maart. En wie er vanavond wel bij was, die komt volgende maand gewoon terug, toch?

Op de foto: Kerlijne Van Nevel kijkt een beetje streng toe hoe ik tijdens Grand Duet van Galina Oestvolskaya een speciaal voor de gelegenheid lachende Martijn Vink fotografeer. Thomas Dieltjens is intussen zijn toegewijde zelve.

Hendrik Vanden Abeele, 24 (maar in de feiten 25) februari 2017

One thought on “Antwerpen: check!

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: