[PRESS] Hildegard en Galina op Radio 1

hildegard-op-de-radio

Op de Nederlandse Radio 1 was vandaag een interview te horen met Thea Derks, met het oog op ons verschijnen ter Muziekgebouw aan ‘t IJ te Amsterdam, samen met Het Collectief, volgende donderdag 23 februari. Je kunt het gesprek hier herbeluisteren (opgelet: mogelijk werkt deze link niet ten eeuwigen dage). Thea heeft het over Hildegard von Bingen en over Galina Oestvolskaya (met wie ze ooit min of meer een interview had). Er wordt ook heel even een Oestvolskaya beluisterd en een stukje Von Bingen. Dit laatste namen ze uit het Psallentes album URSULA11, dat inmiddels uitverkocht is. Maar er is goed nieuws wat Psallentes, Hildegard en cd’s betreft! Daarover spoedig meer!

Wie zich vragen stelt bij de titel die je boven het geluidsfragment-met-beeld ziet staan: ja inderdaad, Hildegard von Bingen heeft zich in haar geschriften op heel veel verschillende onderwerpen toegelegd, ook op het vrouwelijk orgasme.

Hier voor de volledigheid nog even de speellijst:

21 februari 2017 Maasmechelen (Leut)

22 februari 2017 Brugge, Concertgebouw

23 februari 2017 Amsterdam, Muziekgebouw aan ‘t IJ

24 februari 2017 Antwerpen, AMUZ

16 maart 2017 Leuven, Predikherenkerk

Hendrik Vanden Abeele, 17 februari 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: