Office funèbre pour la reine Marie-Thérèse d’Autriche, épouse de Louis XIV

Psallentes met leden van Chœur de Chambre de Namur en Cappella Mediterranea.

Kapellekerk Brussel was deze avond het prachtige kader voor een ‘laatste nacht: zielenmis voor koningin Maria Theresia van Oostenrijk’, met Requiem-muziek van Jean-Baptiste Lully (1632-1687) en Charles D’Helfer (gestorven na 1664). In deze Bozar-organisatie werden Chœur de Chambre de Namur, Cappella Mediterranea, Millennium Orchestra en Psallentes samengebracht. Op de repetitiefoto zijn enkele zangeressen en instrumentalisten van de genoemde ensembles (van Psallentes zijn dat hier Kerlijne Van Nevel, Marina Smolders en Kristien Nijs) de laatste hand aan het leggen aan een Salve Regina van Lully, met Leonardo García Alarcón aan de klavecimbel. Waren voor Psallentes ook van de partij (maar niet op de foto): Gunther Vandeven, Michiel Haspeslagh, Laurens-Alexander Wijns, Peter Maus en Hendrik Vanden Abeele. Psallentes werd met sprekend gemak ondersteund door Bart Jacobs.

O ja: Kapellekerk = koude kerk, dat kun je wel zien.

Brussel, Kapellekerk, 16 oktober 2015, Foto Hendrik Vanden Abeele

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: