Luc Brewaeys Musicus van het Jaar

Zopas werd in de Singel te Antwerpen de winnaar bekend gemaakt van de Klara voor Musicus van het Jaar 2012. Uit drie genomineerden (Brussels Philharmonic, Luc Brewaeys en Hendrik Vanden Abeele) werd door het brede klassieke veld uiteindelijk voor Luc gekozen. Proficiat Luc. Dit is wat de jury over hem te zeggen had: “Componist met internationale faam, pedagoog, ook internationaal, o.m.masterclasses. Winnaar talrijke prijzen, bv. Prix de Musique Contemporain du Québec voor gehele oeuvre. 7 Symfonieën, een 8e ‘Onvoltooide’, 1 opera, kamermuziek. Muziek van zeldzame kwaliteit en frisheid, helaas nog veel te weinig bekend. Grote persoonlijkheid. Ondanks aanslepende ziekte enorme levens- en creatielust. Dit jaar compositieopdrachten voor Ensemble Contemporain en Concertgebouworkest Amsterdam. De Jury: We hebben het vaak over Vlaamse componisten. Bij Luc past dat predicaat niet. Luc is componist. Punt. Een componist met internationale allure (en 77 engelbewaarders).”

Voor mij (ondergetekende, Hendrik Vanden Abeele) blijft het dus bij een nominatie, wat op zich al meer dan fatsoenlijk is. Lees hier mijn dankwoordje. Gedaan met de stress, de spanning, de onzekerheid, het nagelbijten. En dan nu: back to business!

Hartelijks allerhande

Hendrik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: