26&27•02•2023 Utrecht & Amsterdam [NL] Hendrik over Hildegard

Artistiek directeur van Psallentes Hendrik Vanden Abeele geeft op zaterdag 26 februari 2023 (Utrecht, TivoliVredenburg) en op zondag 27 februari 2023 (Amsterdam, Muziekgebouw aan ‘t IJ), telkens om 16u, een lezing over het fenomeen Hildegard von Bingen. In vijftig woorden is dit de samenvatting:

“Je moet het maar doen: een open boek zijn én een mysterie blijven. Hildegard von Bingen leefde dan wel in een ver verleden (de twaalfde eeuw), in haar geschriften en in haar muziek komt ze springlevend en intens tot ons. Met Hendrik Vanden Abeele duiken we diep haar muzikale wereld in.”

In het kader van de Hildegarddag van de makers van het Festival Oude Muziek. Er zijn die dag ook concerten – helaas niet met Psallentes, maar dat komt ongetwijfeld in de volgende editie. 🙂

Foto Hendrik Vanden Abeele.

[English:]

Artistic director of Psallentes Hendrik Vanden Abeele gives a lecture [Dutch-spoken] on the phenomenon of Hildegard von Bingen on Saturday 26 February 2023 (Utrecht, TivoliVredenburg) and on Sunday 27 February 2023 (Amsterdam, Muziekgebouw aan ‘t IJ), each at 4pm. In fifty words, the summary is this:

“You just have to do it: be an open book and remain a mystery. Hildegard von Bingen may have lived in a distant past (the twelfth century), but in her writings and in her music she comes to us alive and intense. With Hendrik Vanden Abeele, we dive deep into her musical world.”

As part of the Festival of Early Music’s makers’ Hildegard Day. There are also concerts that day – unfortunately not with Psallentes, but that will undoubtedly come in the next edition. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: