25•03•2023 Groningen [NL] Gratia plena

Met The Royal Wind Music samen zal Psallentes op zaterdag 25 maart 2023 de concert-versie ten beste geven van de nieuwe cd Gratia Plena – die heel binnenkort op de markt komt. Welkom die dag om 20u in de Sint-Jozefkerk in Groningen. Tickets hier. Voor de zuiderlingen: dit concert wordt herhaald op zondag 26 maart in Leuven en op maandag 27 maart in Brugge (België). Meer informatie over die concerten volgt snel.

“Twee unieke ensembles met een gedeelde passie voor polyfonie bundelen hun krachten voor een bijzonder samenwerkingsproject. De elegante vrouwenstemmen van Psallentes smelten samen met de volle en kleurrijke harmonieën van The Royal Wind Music in een hommage aan de prachtige Annunciatie (1482) van Hans Memling (1430–1494) uit de collectie van het Metropolitan Museum, New York. Gratia Plena maakt deel uit van het grote project To Memling, een initiatief van Hendrik Vanden Abeele waarbij elk schilderij van de meester uitgangspunt is voor een concertprogramma. In Gratia Plena hoort u veel muziek die verbonden is met Maria, de centrale figuur als hemelse koningin, eeuwige maagd, moeder van God. De aankondiging gebeurt in een huiskamer met rijk meubilair, zoals die zou passen bij een vermogende familie in het Brugge van de vijftiende eeuw. Daarom hoort u ook chansons van Compère, Dufay en Van Ghizeghem die dagelijks tussen zulke muren klonken en een thematisch verband hebben met Maria. The Royal Wind Music en Psallentes hebben voor het label Le Bricoleur een cd-opname gemaakt van Gratia Plena, die in 2023 uitgebracht wordt. Programma en concept: Hendrik Vanden Abeele, Petri Arvo, María Martínez Ayerza en Hester Groenleer.”

Foto Tim Theo Deceuninck 2023

[Psallentes is op zoek naar ondersteuners. Voor 11 cent per dag word je lid van de Psallentes Centimeters. Je steunt ons dan met €40 euro per jaar. Bovendien krijg je in 2023 de nieuwe cd ‘Gratia Plena’ toegestuurd (beschikbaar in maart). Wil je ons helpen? Stort dan vandaag nog €40 op rekeningnummer BE62 7340 1182 9561 van Psallentes vzw. Geef ook je naam (indien anders dan op de overschrijving) en adres mee, of/en stuur een mailtje aan hendrik.vda[at]me.com. Eeuwig en één dag dankbaar!]

One thought on “25•03•2023 Groningen [NL] Gratia plena

Add yours

 1. Geachte heer/mevrouw,

  Gisteren had ik het voorrecht om jullie concert in Groningen bij te wonen. Ik vond het schitterend. Heel verfijnd, harmonieus en boeiend tot de laatste klank. Voeding voor de ziel.

  Hartelijk dank!
  Ik wens u nog heel veel zangpkezier en concerten toe.

  Met vriendelijke groet, Celeste Reker (uit Groningen)

  Pas: ik heb geen CD-speler meer en daarom geen CD gekocht. Ik neem aan dat ik jullie kan vinden op Spotify

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: