01•10•2022 Hasselt [B] Z33 Driedubbele Opening

Alle wegen leiden (op 1 oktober 2022) naar Hasselt, meer bepaald naar Z33, waar drie nieuwe tentoonstelling geopend worden. Psallentes zal tussen 20u en 22u voor streepjes muziek zorgen doorheen het gebouw. Het evenement is gratis maar inschrijven is verplicht! Check het volledig programma hier.

Het centrale thema van de avond is onze zoektocht naar identiteit. Hoe kan je, zonder jezelf te verliezen, deel uitmaken van een groter geheel? Die vraag vormt het uitgangspunt van de groepstentoonstelling Fitting In. Kunstenaars en ontwerpers tonen hoe rijk de wereld is, als we openstaan voor de vele stemmen rondom ons.

De tentoonstelling Composite Presence is dan weer een zoektocht naar de identiteit van het Belgische architectuurlandschap. Vorig jaar prijkte deze tentoonstelling nog op de architectuurbiënnale van Venetië. De presentatie van Bovenbouw Architectuur komt nu voor het eerst naar ons land. In Z33 wandel je door een fictieve, maar herkenbare Vlaamse stedelijke omgeving. De vijftig projecten worden samengebracht tot een wirwar van historische, klassieke en moderne gebouwen.

Elias Ghekiere werkt met verschillende media, gaande van schilderen, tekenen en fotografie tot sculpturale materialen. Zijn beeldtaal wordt gevoed door historische archetypes en een stilistisch eclecticisme. In Z33 presenteert hij zijn eerste solotentoonstelling.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: