Meer Stemmigheid Gewenst

Als je dacht dat Gent niet nog stemmiger kon worden, think twice. Op zaterdag 3 juli 2021 (ja, dit jaar, nu, binnenkort!) is Psallentes er met acht versgesmeerde vrouwenstemmen twee keer te gast op wat stellig het stemmigste festival ter wereld is. Meer Stemmig Gent. Het klinkt als een verkiezingsslogan en wie weet is het dat ook. Koning David had geen verkiezingen nodig. Hij zat op zijn troon, speelde het liefst harp, en zong er zelfgemaakte liedjes bij. Wel eerst even die harp stemmen. Wij gaan jouw Psalm 50 zingen, majesteit, in de zetting van Josquin!

Tickets voor Meer Stemmig Gent zijn nog aanschafbaar hier. De afbeelding is genomen uit British Library, Ad. 42130, folio 13.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: