[FRIENDS] Huniyāgar

Net voor de eerste ‘lockdown’ in maart 2020 zong Psallentes nog de Messe de Tournai voor het Festival van Vlaanderen in Kortrijk. Dat was in het kader van een project met componist Wim Henderickx en een projectkoor o.l.v. Diederik Glorieux en Hannes Vanlancker, samengesteld uit leden van Ars Vocalis Kortrijk, Kortrijks Vocaal Ensemble en Dameskoor Zimra. Was een erg mooi project, en wat kijken we met weemoed terug op de tijd dat alles nog gewoon was — voor de Grote Disruptie dus. Intussen hebben Diederik en Hannes niet stilgezeten: ze richtten de vzw Huniyāgar op, waarmee ze muziektypografie en muziekgravure op een hoger niveau willen tillen. Ik laat Diederik het beter zelf vertellen (zie hierboven). Bonus: aan het begin, voor het Klara-gesprek met Diederik, hoor je Psallentes het Kyrie uit de genoemde mis zingen. Psallentes wenst de heren van Huniyāgar veel succes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: