Punica granatum #13 Caçando un giorno (Ciconia)

Aangekomen bij wat ooit de hoofdingang van kasteel Alden Biesen was, knippen we een oogje (zeg je dat zo? oogknippen we?) naar het fotogenieke van de omgeving. Goede plek om portretten te maken, met baldakijn en al. Maar die zangeressen loslaten op ‘props’, wat krijg je dan!

De muziek is van Johannes Ciconia (ca.1370-1412). Het is een tweestemmig madrigaal, hier op organetto gespeeld door ondergetekende. Als je het hele stuk wil horen, bekijk dan hieronder de repetitie-opname die ik enkele jaren geleden maakte op de kleinste concertlocatie waar ik ooit optrad. Dat kapelletje is zo klein dat je volgens de Corona-regels misschien niet eens publiek zou mogen ontvangen. Dan maar langs deze weg dus!

Punica granatum is een Psallentes-project van Hendrik Vanden Abeele, artist in residence op Muziekkasteel Alden Biesen 2019. Met dank aan de Vlaamse overheid, Landcommanderij Alden Biesen, Musica Impulscentrum voor Muziek, Psallentes en Le Bricoleur. Bijzondere dank aan Esther Ursem, Tine Van den Bunder en Patrick Cornelissen. 

Punica granatum kan vanaf de zomer van 2020 als muzikale wandeling worden beleefd doorheen de Engelse Tuin van de Landcommanderij Alden Biesen. 

Punica granatum werd opgenomen in augustus 2019, toen de term ‘social distancing’ nog moest worden uitgevonden.

In deze video krijg je achtereenvolgens (en dan niet meer te volgen) te zien: Philine Janssens, Elisabeth Colson, Marcel Van Coile, Amélie Renglet, Sarah Abrams, Rozelien Nys, Lisa De Rijcke, Barbara Somers, Kerlijne Van Nevel, Sarah Van Mol, Kristien Nijs en Marina Smolders.

Hendrik Elie Vanden Abeele, 10 augustus 2020

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: