Op weg, in de lommerte

Psallentes delegatie op AlbaNova 2019

Wat een dag! Psallentes vertoefde vandaag maar wat graag opnieuw op die prachtige, inspirerende site van Muziekkasteel Alden Biesen. Het AlbaNova-festival ontving er mooie mensen, met mooie muziek en mooi publiek, onder een mooie zon, gemilderd door mooie wolkjes en een streepje wind. Alles zo mooi! En wij waren trots en blij er zelf ook bij te kunnen zijn, met twee projecten op in totaal drie verschillende momenten op vijf verschillende locaties.

Voor het project ‘Familieparcours’ speciale dank aan wereldreiziger Hans Van Regenmortel, met wie we het genoegen hadden dit heel concreet vorm te geven. Voor het project ‘Boetepsalmen’ speciale dank aan Griet Teck en Maud Seuntjens, met wie we heel graag samenwerkten voor de film ‘Lassus’. Ook aan alle andere mensen van Musica en van de site Alden Biesen: heel veel dank!

Vandaag was het Psallentes XL: naast de mensen op de foto (even aan het verpozen in de lommerte, het gaat om Gunther Vandeven, Jonathan De Ceuster, Lisa De Rijcke, Elisabeth Colson, Kerlijne Van Nevel en Michiel Haspeslagh) waren ook nog aanwezig: Amélie Renglet, Anne-Fleur Inizan, Barbara Somers, Sarah Abrams, Sarah Van Mol, Kristien Nijs, Rob Cuppens en ikzelf. Veertien Psallentes-leden op één plek verzameld: toch wel een unicum.

En we wisten ons voor het ‘Familieparcours’ op uitstekende wijze ondersteund en vooruitgestuwd door Musica-docenten Emma Van Dobben, Tine Allegaert, Sieglinde Heymans, Benjamin Müller, Assunta Mandaglio en Georgia Nicolaou. Chapeau! Merci!

Een bijzonder woordje van aanmoediging ook aan Marina Smolders, zangeres van het eerste uur, die er op deze dag niet bij kon zijn na een ongelukkige val. We wensen je snel en volledig herstel, Marina! We hebben je gemist!

Volgens ons is het AlbaNova-festival op weg naar een mooie toekomst. Blij te hebben kunnen meetimmeren aan die weg!

Hendrik Vanden Abeele, 30 juni 2019

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: