Onder de Metafloristiek

Gent Psallentes An Pierlé Metafloristiek 2018 Steiner Lenzlinger

Metafloristiek is een uitnodigende installatie van Gerda Steiner en Jörg Lenzlinger (Gent, Museum voor Schone Kunsten). Deze Zwitserse kunstenaars creëren een beeldrijke wereld met weelderige vegetatie, met grillige vormen, met ludieke combinaties en transformaties van materialen, vormen, kleuren en licht. Voor het geluid zorgden dezer dagen An Pierlé en Psallentes: ons door het MA-festival bestelde Minne-project, dat na lange en zorgvuldige voorbereiding bijna helemaal klaar is voor het grote publiek, is mee door deze hangende tuin gevoed. Première vrijdag in de Sint-Walburgakerk te Brugge. Het kunstwerk is er dan niet, daarvoor moet je naar Gent, maar wat je hoort te Brugge is misschien wel heel zeker een auditieve equivalent van wat je bij Steiner en Lenzlinger ziet: een prettig gestoorde, niettemin grondig overwogen, zowel intieme als exuberante verstrengeling van ernst en vrolijkheid, van beweging, kleur en uitbundigheid, van introvertie, bezinning en, wel ja en jawel, van schoonheid — wie weet hier en daar zelfs met dat snufje deugddoende kitsch.

Wil je vrijdag ‘s avonds laat eens een uur lang alles vergeten, en er in de daaropvolgende nacht nog over dromen ook? Ik alleszins wel, dus ik zal er zijn, samen met ‘mijn’ heerlijke zangeressen Sarah Abrams, Veerle Van Roosbroeck, Lisa De Rijcke, Barbara Somers, Elisabeth Colson en Kerlijne Van Nevel. We zingen Hadewijch en An Pierlé. Deze laatste is er dus ook, met ‘haar’ heerlijke instrumentalisten Alma Auer (harp), João Lobo (percussie) en Brice Soniano (contrabas). Zul je je oren geloven?

Foto en Tekst Hendrik Elie Vanden Abeele

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: