Bing Binger Bingst

Psallentes Hildegard Leuven 2018

Of we van Hildegard von Bingen zelf het ‘seal of approval’ zouden hebben gekregen voor wat we vanavond in de Begijnhofkerk te Leuven met haar muziek deden, dat zullen we (gelukkig) nooit weten. Wel weten we dat een grote hoeveelheid Hildegard-liefhebbers èn Hildegard-kenners verzameld waren, en dat we die prachtig klinkende kerk met Hildegards zwierige ‘symfonieën’ hebben verzadigd. We? Ja, dat zijn van links naar rechts Lisa De Rijcke, Amélie Renglet, Michaela Riener (solo), Kerlijne Van Nevel (duo), Veerle Van Roosbroeck en Sarah Abrams (duo).

Van de gelegenheid maken we onze trouwe volgers erop attent dat het vervolg van ‘Hours of Hildegard’ (onze integrale opname van de Dendermonde Codex) te verwachten is binnen ongeveer een jaar. Wegens omstandigheden (waaronder een zwangere soliste) zullen de eerstvolgende opnames voor het tweede, derde en vierde deel van de vermoedelijk veertiendelige reeks niet vroeger dan maart 2019 plaatsgrijpen. Zelf kijken we er erg naar uit dit parcours verder te zetten — maar eerst andere katten (of zijn het schorpioenen) te geselen…

Hendrik Elie Anna Vanden Abeele, 31 mei 2018

One thought on “Bing Binger Bingst

Add yours

  1. Kijk er al in” blijde verwachting” naar uit naar de integrale opname van de Dendermonde codex.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: