Rock, Rolls en Royce

Psallentes Begijnhof Leuven 2018 Obrecht

Hoe het is om met of in een Rolls Royce te rijden weet ik niet, maar mocht het iets te maken hebben met zonnige zachtheid, zacht comfort, comfortabele focus, en gefocuste afwerking, dan heb ik deze avond het voorrecht gehad om in zoiets rond te rijden, ja. De op zich al magnifieke muziek van Obrecht (die mis voor Martinus is een juweeltje!) mogen uitvoeren met dit ploegje prachtige Rock-‘n-roll zangers en zangeressen, bovendien in zo’n genereuze kerk als de Begijnhofkerk in Leuven — dat is top, veel beter wordt het volgens mij niet. Eerder vandaag schreef ik hier iets in de aard van ‘Obrecht beluisteren en dan sterven’, maar we leven nog, en beter: we doen het binnenkort in de Onze Lieve Vrouwekerk te Brugge nog eens over. En later ook nog te Gent.

Op de foto de hele ploeg, met van links naar rechts: (in de achtergrond eerst een onbekende passant, en dan) Elisabeth Colson, Peter Maus, een herstelde Bart Uvyn, de zichzelf in gereedheid gebracht hebbende Bart Jacobs, José Pizarro, Diederik Rooker, Steve Dugardin, Jonathan De Ceuster, Rob Cuppens (moest bukken want kon anders niet op de foto), Sarah Van Mol, Gunther Vandeven, Veerle Van Roosbroeck, Kerlijne Van Nevel en Michaela Riener. Smakelijk!

Met veel dank aan Convento Leuven!

Tekst en Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

En dan nu:

Psallentes in de Begijnhofkerk te Leuven 2018

 

One thought on “Rock, Rolls en Royce

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: