Psallentes nominatie Klara ensemble van het jaar

Psallentes nominatie Ensemble van het jaar Klara

Binnenkort worden voor de achtste keer De Klara’s uitgereikt, de muziekprijzen voor al wie zich in 2017 in de klassieke muziek, jazz en wereldmuziek heeft laten opmerken. De jury nomineerde Psallentes als ensemble van het jaar, samen met Het Collectief en Vox Luminis. De plechtige uitreiking door cultuurminister Sven Gatz vindt plaats tijdens het Klarafestival op woensdag 14 maart 2018 in Flagey.

Wij bij Psallentes zijn natuurlijk blij en vereerd met deze blijk van waardering. Wie het uiteindelijk wordt zullen we op 14 maart wel merken. Uiteraard zou het fijn zijn dat de eer ons toekomt, maar onze twee collega’s verdienen het net zozeer, misschien zelfs meer: naar het traject van Vox Luminis van de afgelopen jaren kijken we met grote bewondering, en omdat we met Het Collectief een prachtig samenwerkingsproject hebben (‘The Road of Excess leads to the Palace of Wisdom‘) en omdat we weten dat ‘de boer op gaan’ met hedendaagse muziek niet vanzelfsprekend is, mag Het Collectief zeker (opnieuw) beloond worden. We stellen dus een compromis voor: de ex aequo!

Het is gepast hier alle medewerkers van Psallentes te danken en geluk te wensen. Zangers en zangeressen, medewerkster Sarah Abrams, boekhoudster Viviane Spilliaert, de Raad van Bestuur. Ook de subsidiërende overheid verdient een ‘dikke merci’. En natuurlijk onze trouwe schare enthousiaste volgers. Geen Psallentes zonder melomanen!

Hendrik Vanden Abeele, 16 februari 2018

Foto Wouter Van Vaerenbergh, 2018

2 thoughts on “Psallentes nominatie Klara ensemble van het jaar

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: