Genoten van Tsgrooten

Psallentes te Grobbendonk 2017

Fijn dagje te Grobbendonk doorgebracht: een gemeente vol verrassingen, en met verrassend veel erfgoed, daar zijn we het roerend over eens. Zes zangeressen van Psallentes (zie foto, ze zijn op de achtergrond aan het repeteren terwijl de dirigent wat rondkuiert in de kerk en fotootjes maakt — hem hebben ze eigenlijk niet nodig) zongen uit Antifonarium Tsgrooten, een van Vlaanderens mooiste zestiende-eeuwse koorboeken. Bedankt Grobbendonk: de wereld draait een beetje door, maar ‘t ging dankzij ons mogen komen zingen weer even wat trager en wat rustiger. Tot een volgende keer!

Hendrik Vanden Abeele, 21 oktober 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: