[PRESS] Hildegard @ De Gelderlander

first-hour-cover

Het gaat in hoog tempo, tegenwoordig, de recensies van (ondermeer) onze nieuwe Hildegard-cd. Dit keer in De Gelderlander: “Het klinkt uiterst verzorgd en synchroon, optimaal geïntoneerd en soms bijna hypnotiserend. Bijzonder zijn ook de subtiele improvisaties in de tekstherhalingen. Heel inspirerend.”

De dames van Psallentes wordt lof toegezwaaid, met bijzondere waardering voor Michaela Riener: “Een hoofdrol is weggelegd voor de pure sopraanstem van de Oostenrijkse zangeres Michaela Riener. Zij wordt afgewisseld met duozang en klanken van het tutti groepje. De vrouwenstemmen brengen je als luisteraar in hemelse sferen, zeker wanneer de tonen, zoals in O eterne Deus, tot ijzingwekkende hoogte stijgen.”

Ook Ann Kelders, die vertalingen maakte en tekstredactie verzorgde, wordt in de bloemetjes gezet: “De visionaire Bijbelteksten, zoals het Canticum Habakuk, zijn in het boekje trouwens ook in het Nederlands te volgen. Heel welkom, deze service, bezorgd door Ann Kelders.”

En ten slotte wordt de toegewijde lezer en luisteraar ook nog naar de Integrated Database for Early Music verwezen (idemdatabase.org), alwaar de Dendermonde Codex in hoge resolutie te bewonderen is. Allen daarheen.

Lees de volledige recensie hier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: