Leuven: check!

IMG_1758

Voor wat voorlopig de laatste uitvoering van ‘…Palace of Wisdom’ was — onze fijne samenwerking met Het Collectief  met muziek van Von Bingen en Oestvolskaya — trokken we naar de uitverkochte Predikherenkerk te Leuven. Wat een mooie, inspirerende, en toepasselijke ruimte is dat toch. En het was er zomers warm…

In naam van de zangeressen van Psallentes en de instrumentalisten van Het Collectief dank ik graag het publiek dat zich sinds vorig jaar te Brussel en nu dit jaar te Maasmechelen, Brugge, Amsterdam, Antwerpen en Leuven vol ingezet heeft om dit project met een open geest tegemoet te treden. Het is voorwaar geen makkie, 82 minuten lang naar een constructie Hildegard-Galina luisteren, met vaak harde, onverbiddelijke muziek — en dan heb ik het niet alleen over Oestvolskaya. ‘Chapeau’ dus aan het publiek, talrijk èn welwillend. Prachtig!

Nu wenken weer andere projecten, maar The Road of Excess leads to the Palace of Wisdom komt zeker nog terug, naar ‘a theatre near you’.

Hendrik Vanden Abeele, 16 maart 2017

One thought on “Leuven: check!

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: