Honey Meconi & Psallentes

psallentes-honey-meconi-amuz-antwerpen-hendrik-vanden-abeele

Vandaag hadden we het genoegen een lecture-performance te geven samen met de eminente Hildegard-von-Bingen-deskundige Honey Meconi (University of Rochester).

Er was weer mooi veel mooi volk naar AMUZ te Antwerpen gekomen, voor het laatste evenement in de reeks HILDEGARDinPRIMETIME. Het is fantastisch te zien hoe organisatoren er nog steeds in slagen om (veel) mensen naar de oude muziek te brengen. Wij van onze kant hopen nog lang en op vele plaatsen leverancier van al dat moois te kunnen zijn.

Tijdens de lecture-performance met Professor Meconi kregen we de kans een deel van ons nieuwste project ‘Hours of Hildegard’ voor te stellen. Dat cd’tje ligt vanaf 24 maart 2017 in de winkels. Het is de start van een Hildegard/Dendermonde-integrale.

Een bijzondere vermelding verdient het solo-werk van Michaela Riener. Zij is Hildegard, dat hebben we daarnet live kunnen vaststellen.

Op de foto van links naar rechts: Veerle Van Roosbroeck, Amélie Renglet, Sarah Abrams, Michaela Riener, Lieselot De Wilde, Kerlijne Van Nevel en Honey Meconi.

PS. Dear Honey, many many thanks for your brilliant lecture, and what a joy it was to work with you. All the best from Psallentes!

Hendrik Vanden Abeele, 26 februari 2017

One thought on “Honey Meconi & Psallentes

Add yours

 1. Wat kan een winterse zondagnamiddag nog beter maken dan te mogen baden in de hemelse mystiek van Hildegard en de hemelse stemmen van de dames van Psallentes, in het bovenaardse kader van de Amuz?
  Een zondagnamiddag zoals er niet vele te tellen zijn in een jaar.
  Was het om die sfeer niet te breken dat Honey Meconi in haar lecture alleen maar de mooie dagen uit Hildegard’s leven vermeldde, en niet de tijden van ontmoediging en tegenkantingen?
  De kwaliteit van de stemmen van Psallentes is fenomenaal, zoals Hildegard’s mystiek en muziek dat ook verdienen. Ik hoop dat ze meegeluisterd heeft.
  Nu uitkijken naar ‘Hours of Hildegard’ om de CD collectie aan te vullen, en zo nog dikwijls te kunnen wegzweven uit ons aardse dal.
  Bedankt, Hendrik en al de dames.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: