Nazomeren te Maastricht

psallentes-bij-de-basiliek-van-meerssen

Psallentes bracht een heel fijn weekend door in die enige stad Maastricht, ter gelegenheid van wat volgens ons weer een heel geslaagde editie was van het festival Musica Sacra. Ons gloednieuwe ‘La Fête-Dieu’ gezongen in de Sint-Servaasbasiliek; vervolgens precies hetzelfde gedaan (maar dan in zeer andere akoestische omstandigheden) in een tweede basiliek, namelijk die van Meerssen; te gast geweest in het Musica MAX Café, waar Hendrik Vanden Abeele geïnterviewd werd door Lex Bohlmeijer; deze morgen bij NPO Radio 4 te gast, met ons live zingen in het programma ‘Tussen Hemel en Aarde’, waarna Hendrik opnieuw geïnterviewd werd, deze keer door Wilfred Kemp; en ten slotte de hoogmis opgeluisterd in nóg een andere basiliek, die van Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopneming (of zoals die ook heet: Sterre-der-Zee). Wat een basilieken hebben ze daar te Maastricht!

Dit alles gebeurde in het gezelschap van zeven prachtige zangeressen: Veerle Van Roosbroeck, Marina Smolders, Lisa De Rijcke, Amélie Renglet, Barbara Somers, Kerlijne Van Nevel en Elisabeth Colson. Vier Psallentes-live prestaties op minder dan 24 uur tijd, hoedje af!

Foto boven: even op adem komen in de tuin achter de basiliek van Meerssen. Veerle gaat voluit. Foto onder: Hendrik te gast bij Wilfred Kemp. Foto helemaal onder: een groep-selfie in het busje op weg naar de basiliek van Meerssen (foto Elisabeth Colson).

wilfred-kemp-en-hendrik-vanden-abeele-musica-sacra

psallentes-selfie-op-de-bus-van-maastricht-naar-meerssen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: