IMG_8514

Eergisteren zondag waren we tot ons genoegen te gast op het ‘Festival de l’Eté Mosan’. Een zomerfestival in de provincie Namen, met dit jaar 21 concerten op 21 verschillende locaties. Al veertig jaar (!) het kindje van bariton Ludovic de San. Als locatie kan de Abdij van Maredret wel tellen: honderd procent 19de-eeuwse neo-middeleeuwse glorie — en daarmee uiteraard zeer verwant aan vele andere abdijen, zoals die van Maredsous, op een boogscheut van de zusters vandaan.

IMG_8516

Voor een uitverkochte abdijkerk zongen we de Missa Sancta Trinitas van Antoine de Févin. Naast ondergetekende zongen ook nog: Rob Cuppens, Jonathan De Ceuster (zie foto onder), Paul Schils, Gunter Claessens, Philippe Souvagie, Sander Leroy en Philippe Favette. Op de foto hierboven zie je hen in pre-concert concentratie (alleen Philippe en Hendrik ontbreken op de foto).

IMG_8508

Foto’s Hendrik Vanden Abeele, 14 augustus 2016, Abdij van Maredret.