Hubertus & Rochus

IMG_6384

Fijn dagje gehad vandaag in een mooie Waalse kerk, waar we enkele fragmenten hebben opgenomen uit het Salzinnes antifonarium. Meer over dat project later, maar hier toch even dit: bij de zeven stukken die we hebben opgenomen zaten vooral antifonen ter ere van de heiligen Hubertus en Rochus. In de loop van de dag zijn we gaan beseffen dat de twee heiligen die in de bewuste kerk links en rechts van het hoogaltaar op ons toekijken, precies deze twee zijn. Hubertus en Rochus: een echte Luikse heilige enerzijds, een pestheilige anderzijds. Wat een (niet helemaal) toeval, en wat kan de wereld toch klein zijn.

De zangeressen van dienst waren Amélie Renglet, Lisa De Rijcke, Sarah Van Mol, Barbara Somers en Kerlijne Van Nevel.

Met dit dagje is ons seizoen 2015-2016 nu echt wel afgesloten. Wij danken ons publiek, en alle volgers van deze site, voor het enthousiasme en de aanmoediging. We gaan er nu even tussenuit, maar we komen spoedig terug. Koop alvast ticketjes voor Psallentes op Laus Polyphoniae!

Foto Hendrik Elie Vanden Abeele, 6 juli 2016

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: