The Road of Excess leads to the Palace of Wisdom (Première Bozar)

IMG_5229

Deze avond hebben Het Collectief en Psallentes te Brussel de langverwachte (en stevig voorbereide) première gegeven van The Road of Excess leads to the Palace of Wisdom. In die 85-minuten productie vloeien muzieken van Hildegard von Bingen en Galina Oestvolskaja naadloos in elkaar over. Compromisloos, of zoals we het zelf zeggen: onverstoorbaar. Geen gemakkelijk programma, dat staat vast: niet voor de uitvoerder, maar zeker niet voor de luisteraar. Na deze eerste voorstelling gaat het project voor een tijdje de kast in, om er volgend jaar ondermeer te Amsterdam, Brugge, Antwerpen en Leuven weer uit de komen. Hildegard en Galina die uit de kast komen — je moet het je voorstellen.

Hier past overigens een woord van dank aan Gerrit Geerts, die vanuit het kantoor van Het Collectief een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling en vooral de verkoop van dit project.

En ten slotte willen we graag Thomas Dieltjens van harte danken voor het initiatief van deze productie, en voor de vele dagen van prettig eraan knutselen die we samen doorbrachten. Psallentes heeft nieuwe vrienden gemaakt.

Foto hierboven: Stukjes van a) iemand van de Bozar crew; b) Kerlijne Van Nevel; c) Sarah Abrams; en d) Veerle Van Roosbroeck. Daarnaast deed voor Psallentes ook nog mee: Amélie Renglet, Lieselot De Wilde en Soetkin Baptist.

Foto hieronder: Pascal Rousseau, de tuba-virtuoos, doet nog wat krachten op. Voor Het Collectief deden verder nog mee: Wibert Aerts op viool; Julien Hervé op klarinet; Thomas Dieltjens aan de piano; Toon Fret die fluit speelde; en Martijn Vink die op de cello streek.

IMG_5234 (1)

Foto’s Hendrik Elie Vanden Abeele, 21 mei 2016, Brussel Kapellekerk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: