Dat verdient een bloemetje

Het harmonium van Joris Verdin verdient een bloemetje. Foto Hendrik Vanden Abeele

Een suikerzoet naïef verhaaltje van honderd jaar oud tot leven brengen, het is een uitdaging. Bravo aan acteur Nico Sturm die het aandurfde, bravo aan Joris Verdin die er de subtielste harmoniumklanken aan toevoegde, bravo aan de ‘meisjes’ van Psallentes die er een zoetgevooisd dekentje over legden. Kortom: bloemenbravo!

En natuurlijk: dank aan Veerle Declerck en haar enthousiaste Musica-Divina-ploeg, aan de mensen van De Warande die ons in de watten legden, dank aan het fijne publiek in een voor dit project erg geschikte OLV-Middelares-kerk te Turnhout. Bloemetjes!

Met dit Symforosa-project komt voorlopig een einde aan een intense connectie tussen het Turnhoutse begijnhof en Psallentes. Maar er wegblijven kan niet: om de zoveel tijd moet je er beslist in het Begijnhofmuseum gaan bladeren in het processionale. Kijken en luisteren naar het hele boek, van voor naar achter of grasduinend, doe maar. Dikke bravo dus ook aan de Vrienden van het Begijnhof en aan het Begijnhofmuseum en aan TRAM 41 om een droom voor ogen te hebben en het uiteindelijk ook echt te realiseren. Fenomenaal! B(l)oeiend!

Hendrik Vanden Abeele, in het nul-uur van 25 september 2015.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: