Rust. Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Vandaag zongen zes zangeressen van Psallentes in de Lange Winkelstraat te Antwerpen, alwaar de oude kerk van wat ooit een Annuntiatenklooster was, ‘ongeveer precies’ 400 jaar oud werd. Eerste steen gelegd in 1615. Dat verdient een streepje muziek.

Tussen raccord en concert verdienden de zangeressen een streepje zon: Rozelien Nys, Veerle Van Roosbroeck, Kerlijne Van Nevel, Sarah Abrams en Lieselot De Wilde. Niet op de foto, maar even present: Barbara Somers.

De kerk was koel en de publieke opkomst uitstekend. Het was een mooie, feestelijke dag voor de Protestantse gemeenschap daar in Antwerpen, die op die plek onder de naam ‘De Brabantse Olijfberg’ hun vaste stek hebben. Mooi!

Antwerpen, Lange Winkelstraat, 30 augustus 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele