Seizoensafsluiters te Saint-Riquier [F] en Namur [B]

Photo aérienne de Saint-Riquier. Survoldefrance.fr
Photo aérienne de Saint-Riquier. Survoldefrance.fr

Een rijk gevuld Psallentes-seizoen 2014-2015 wordt ten grave gedragen met een passend Requiem. Op vrijdag 10 juli in de Abdij van Saint-Riquier, en op zaterdag 11 juli 2015 in de kerk van Saint-Loup in Namen: Psallentes zingt het polyfone Requiem van de vroeg-barokke Franse componist Charles d’Helfer (1598-1661), aangevuld met het toepasselijke gregoriaans. Dit alles als ietwat sobere pendant bij twee kanjers van motetten van Jean-Baptiste Lully (1632-1687), uitgevoerd door Choeur de Chambre de Namur, Cappella Mediterranea
en het Millenium Orchestra, onder leiding van Leonardo García Alarcón. Een grootse productie, die in oktober ook Brussel aandoet (de 16de met name, in de Kapellekerk).

Voor deze gelegenheid bestaat Psallentes uit Kristien Nijs en Marina Smolders (sopranen), Kerlijne Van Nevel en Gunther Vandeven (alten), Laurens-Alexander Wyns en Michiel Haspeslagh (tenoren), Peter Maus en Hendrik Vanden Abeele (bassen). Aan de continuo: Bart Jacobs.

Als artistiek directeur van het ensemble Psallentes hou ik er aan iedereen te danken die aan het welslagen van dit mooie seizoen heeft bijgedragen. ‘Mijn’ zangers en zangeressen natuurlijk (nog veel meer namen dan hierboven voor deze productie genoemd), ‘mijn’ medewerkster Sarah Abrams, de leden van ‘mijn’ raad van bestuur (oud en nieuw), de organisatoren die ons hun vertrouwen schonken, en nog vele anderen. Maar vooral u, ons publiek, de mensen die ons volgen. Binnen iets meer dan een maand gaan we van start met het nieuwe seizoen, dat alweer mooie dingen belooft. We houden het kaarsje brandende!

Hartelijk

Hendrik Elie Vanden Abeele

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: