Psallentes Jukebox — Muziek in de Stad

Hou de zaterdagen van augustus 2021 in het oog: tijd voor een tripje naar Leuven. Ensemble Psallentes zal op 14, 21 en 28 augustus in het centrum van Leuven een winkelpand betrekken, waar je onze muziek live kan komen genieten. We doen dat volgens een ‘u vraagt wij draaien’-principe, zoals bij een jukebox dus. Het repertoire van Psallentes is groot, en we zorgen er met een mooie groep zangeressen voor dat je ter plaatse en op het moment zelf kan kiezen uit een lijst van zeker twintig muziekjes. Wordt het A1, het ‘In principio’ van Hildegard von Bingen? Of toch liever D12, een Souterliedeken? Of B7, een streepje polyfonie van Lassus?

Aan jou de keuze. Die nummers worden exclusief voor jouw bubbel uitgevoerd. Het gaat om ultra-korte concertjes van vijf à tien minuten. Je zal je op voorhand kunnen inschrijven voor een bepaald tijdstip, tussen 10u en 17u, om de dertig minuten. Of je komt eens kijken aan het raam terwijl we bezig zijn — we zorgen ervoor dat we ook op straat hoorbaar zijn. 

Je persoonlijke, gepersonaliseerde portie cultuur op zaterdag dus, tussen het shoppen door. Je kan die dag overigens op de foto met de zangeressen, en we willen ook graag met ons publiek een babbeltje slaan over oude muziek — of over wat onze muziek bij jou aan gedachtes en gevoelens oproept. Op verzoek zorgen we er zelfs voor dat je portie muziek ook een meezing-momentje bevat. Dat alles helemaal gratis!

En alsof dat alles nog niet genoeg is: we zorgen er voor dat je onze muziekwinkel niet met lege handen verlaat…

UPDATE 25 juli 2021:

We bieden het publiek de kans om heel kort maar ook heel persoonlijk een streepje Psallentes te beleven. Op zaterdagen 14, 21 en 28 augustus zullen we tussen 10u en 17u om het half uur een mini-concertje geven, waarbij je, na ingeschreven te hebben voor een specifiek uur, voor even de co-curator van het event wordt.

Op de genoemde zaterdagen kunnen we je dus ontvangen. Eerste mogelijkheid om 10u, laatste keer om 16u30. We verwelkomen je individueel (of als koppel, als gezin, enkele vrienden — alleszins maximum vier personen). In een inleidend gesprekje met ondergetekende en één van de aanwezige zangeressen gaan we op zoek naar wat je het liefst van ons te horen krijgt. We leggen je een menu voor en we adviseren je in je keuze. Denk ‘sommelier’. Vervolgens krijg je live en exclusief dat mini-concert voorgeschoteld. Het evenementje is gratis, al bieden we wel steunmogelijkheden. Aangezien we speciaal voor jou en je (kleine) gezelschap zingen, zal stiptheid een absolute vereiste zijn. Het geheel duurt maximum 30 minuten en bevat aan het eind ook een gefilmd nagesprekje — maar alleen als je dat zelf ziet zitten. 

Inschrijven kan vanaf nu door een bericht te sturen naar hendrik.vda[at]me.com. In de komende weken herhalen we deze oproep nog wel. Geef in je bericht graag aan wat je voorkeurdatum en je voorkeuruur is. Dan zoeken we samen naar een geschikt moment.

Je bent alvast van harte welkom, en we kijken ernaar uit je te ontvangen in De Broodenier. Wie een inschrijving niet ziet zitten of zich niet voor een bepaald uur kan of wil engageren is altijd welkom om vanop straat een kijkje te nemen. De deur zal altijd openstaan, dus in dat recent heraangelegde en verkeersvrije deel van de Mechelsestraat zul je ons zeker kunnen horen zingen…

Blog at WordPress.com.

Up ↑