24•03•2020 Klara Live (Messe de Tournai & Colors)

Psallentes Wim Henderickx Kortrijk Messe de Tournai

Er zal vanaf nu een tijd voor en een tijd na Corona zijn. Nog net voor dat moment waarop de mensheid met een reusachtige knop op pauze werd gezet, zongen we met zes zangeressen van Psallentes de Messe de Tournai te Kortrijk. Dat was een bijzonder evenement: wij zongen de mis, maar rondom het publiek heen stonden nog enkele tientallen andere enthousiaste zangeressen die het gloednieuwe werk Colors van Wim Henderickx in première deden gaan. Wij vonden het een geweldige combinatie. Mensen die dit gemist hebben (en dat zullen er niet veel zijn, want de helft van alle slimme mensen uit Vlaanderen was er, hihi), kunnen dit concert morgen dinsdag op Klara beluisteren. Of voor die ene helft: herbeluisteren. Weer een reden om eens niet op stap te gaan, maar gewoon gezellig thuis te blijven. Niet op café, geen theater, geen concert, maar thuis in de zetel, gekluisterd aan de radio. Wat is er mooier!

En ja, de verlichte geest Wim Henderickx is hier wat zorgelijke gezichten aan het veroorzaken — lijkt het wel. Of is het professionele ernst? Ik denk eerder dat laatste.

Tekst en foto Hendrik Vanden Abeele

One thought on “24•03•2020 Klara Live (Messe de Tournai & Colors)

Add yours

  1. Zeer fijne mededeling !! Ik ga zeker luisteren!

    Met zeer vriendelijke groeten ,

    Francine de Nave

    Van: Psallentes Verzonden: maandag 23 maart 2020 21:13 Aan: francinedenave@skynet.be Onderwerp: [New post] 24•03•2020 Klara Live (Messe de Tournai & Colors)

    Hendrik Vanden Abeele posted: ” Er zal vanaf nu een tijd voor en een tijd na Corona zijn. Nog net voor dat moment waarop de mensheid met een reusachtige knop op pauze werd gezet, zongen we met zes zangeressen van Psallentes de Messe de Tournai te Kortrijk. Dat was een bijzonder evenem”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: