15•10•2019 Mechelen [B] Markante muziek

Psallentes Markant 2019

Dinsdag 15 oktober 2019 is Psallentes te gast bij op de Nationale Cultuurdag van Markant (Mechelen, Stadsschouwburg), het ‘netwerk van actieve en ondernemende vrouwen’. Opgelet: de activiteit is alleen toegankelijk voor leden van Markant, en is nagenoeg volzet. Maar als je altijd al lid wilde worden maar het kwam er nog niet van: dan is nu het moment gekomen!

Er is een vol dagprogramma, met in de namiddag tussen 14u30 en 16u30 een lezing/recital rond gregoriaans en polyfonie bekeken door een vrouwelijke bril. Uiteraard komen dan begijnen aan het woord, en Hildegard von Bingen, en Hadewijch. En we doen ook pogingen om de Mechelse stadsschouwburg te doen zinderen van het samenzingen van al die vrouwen daar verenigd!

‘Hildegard von Bingen is één van de historische vrouwen die tot de verbeelding blijft spreken. Dit dankt ze onder meer aan haar muzikale prestaties in een tijd dat het haast ondenkbaar was dat een vrouw enige noot op papier zou zetten. Speciaal voor Markant leggen zes zangeressen van Psallentes zich toe op de vertolking van de etherische muziek van markante vrouwen zoals Hildegard von Bingen en Hadewijch én manuscripten uit verschillende Vlaamse begijnhoven. Psallentes zingt met een rijk geschakeerd scala muzikale variatie in een bijzonder evenwichtige samenzang. Een lofzang gebracht met internationale klasse zoals de fijnste Mechelse kant!’

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: