19•08•2019 Antwerpen [B] In excelso throno

Psallentes Sarah Abrams Kerlijne Van Nevel Veerle Van Roosbroeck 2019 Alden Biesen

Met onze vrienden van Oltremontano Antwerpen (Wim Bécu en co, grote bezetting) bezingen we maandag op het Laus Polyphoniae festival te Antwerpen (19 augustus 2019, 22u15, Sint-Paulus) een van de schilderijen van Memling. Zes zangeressen van Psallentes, en zeven instrument-bespelers van Oltremontano. Dat wordt iets bijzonders! (Kleine wijziging in het programma: het organetto dat speciaal voor dit project wordt gebouwd is niet tijdig klaargeraakt, waardoor onderstaande deze keer geen organetto zal spelen. Maar met zeven andere instrumenten op het podium zou dat orgeltje erbij toch echt van het goede te veel zijn geweest…) Tot dan!

Tekst Hendrik Vanden Abeele. Foto Marcel Van Coile (Sarah Abrams, Kerlijne Van Nevel en Veerle Van Roosbroeck; op het concert maandag zijn ook nog Lisa De Rijcke, Sarah Van Mol en Elisabeth Colson te horen.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: