17•11•2018 Den Haag [NL] Psallentes Trio @ Sacred Songs

FSS flyer Womens Voices_A5_def

Heeft u de première van Sacred Songs – Women’s Voices in Amsterdam gemist? Wilt u dit concert graag meemaken? Dan kan dat! Op zaterdag 17 november staat Sacred Songs – Women’s Voices in de Nieuwe Kerk Den Haag als opening van Festival Sacred Songs. Speciaal voor de gelegenheid voegen de Indiase zangeres Samhita Mundkur en het Haagse koor Zangam zich bij de prachtige vrouwenstemmen van Psallentes Trio (met Sarah Abrams, Kristien Nijs en Marina Smolders), Noam Vazana, Karima el Fillali en Miriam Abouseif.

In Sacred Songs – Women’s Voices komt mystieke en spirituele zang uit verschillende culturen en religies samen in één concert. Centraal staat repertoire van markante vrouwen die vanwege hun vrije geest, wijsheid, muziek en poëzie een onuitputtelijke inspiratiebron zijn. Zo klinken meditatieve gezangen van Hildegard von Bingen, hartstochtelijke liefdesgedichten van Mira Bai, intense soefliederen uit de Arabische wereld van o.a. Rabia al-Basra, sfeervolle koptische Marialiederen en sefardische songs in de spaans-hebreeuwse ladinotaal. Artistiek leider Monica Akihary brengt deze rijkdom aan klanken en sferen samen in één zinderende muziekvoorstelling.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: