10•10•2018 Leuven [B] Pärt (en Britten en Crumb)

Ragazze Strijkkwartet met Psallentes te Leuven 2018

Heel binnenkort al, op woensdag 10 oktober, is de mannengedaante van Psallentes nog eens te horen te Leuven, maar dan wel met uitsluitend muziek van Arvo Pärt.

‘Black Angels’ (van George Crumb) is een indrukwekkend strijkkwartet uit de tweede helft van de twintigste eeuw. Niet alleen de inhoud – de Vietnamoorlog – is beklijvend, ook de compositie zelf grijpt je bij de keel. ‘Black Angels’ is bijna té onthutsend om zomaar op je los te laten. Daarom plaveien we de weg naar en van de Apokalyps met ingetogen werken van Arvo Pärt en pacifist Benjamin Britten. Het gekrijs van de zwarte engelen zal er nog akeliger door klinken.

De vier dames van het Nederlandse Ragazze Quartet steken graag het vuur aan de lont. Altijd zoeken ze altijd naar formules die verrassen en vernieuwen. In combinatie met hun gedreven speelstijl, levert dat unieke concerten op. De zangers van Psallentes, onder leiding van Hendrik Vanden Abeele, krijgen in dit programma het eerste en het laatste woord — maar niet omdat het mannen zijn, dat is echt waar honderd procent zeker geheel toevallig en zonder bijbedoelingen. 🙂

Psallentes mannen 2018 Pärt

Met van linksonder naar rechtsboven en in die volgorde en zonder overslaan: Gunther Vandeven, Pieter Stas, Rob Cuppens, Peter de Laurentiis, Michiel Haspeslagh en Bart Uvyn. Wat leuk!

Als er nog ticketjes zijn, dan hier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: