22•08•2018 Brussel [B] Cornet (en fragmenten Ab Initio)

Arnaud te Brussel 2018 Ab Initio en Cornet

Met onze goede vriend en uiterst fijne organist Arnaud Van de Cauter zijn we op woensdag 22 augustus 2018 om 20u in de O.L.V. ter Kapellekerk te Brussel. Arnaud heeft zich in verregaande mate toegelegd op Peeter Cornet. Het is precies in deze kerk dat de Brusselse componist met Maria Cuypers trouwde, en hij was actief aan het hof van de Aartshertogen Albrecht en Isabella. Cornet mag spilfiguur genoemd worden op de  drempel tussen Renaissance en barok. Er zal alternatim gregoriaans te horen zijn, maar we zingen ook een aantal fragmenten uit het nieuwe programma Ab Initio, dat morgen te Antwerpen in première gaat. Wie er in Antwerpen niet was (want ongeveer uitverkocht), of wie er wel was maar graag nog eens iets opnieuw hoort, of wie zich aan de vele facetten van Cornet wil laven: die kome dus op woensdagavond naar ‘de Kapellekerk’. Tot dan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: