10•07•2018 Brussel [B] In simplicitate

Bart Jacobs OLV Brugge

Kathedraalorganist Bart Jacobs ontvangt op 10 juli de zangeressen van ensemble Psallentes in ‘zijn’ kathedraal (te Brussel dus). Naast het aloude en herkenbare gregoriaans weerklinkt ook op gregoriaans geïnspireerde orgelmuziek, en delen uit de Missa In Simplicitate van Jean Langlais. Het gaat er ’simpel’ aan toe, dat staat in de titel, maar niet in de ietwat idiote en naïeve zin van dat woord, maar in de betekenis die spreekwoordelijk met gregoriaans verbonden is: eenvoudig, sober, en daardoor net krachtig en intens. Voor de volledigheid: naast gregoriaans beluister je die avond ook muziek van John Bull, Girolamo Frescobaldi, Dietrich Buxtehude, Sigfrid Karg-Elert, Maurice Duruflé en Jean Langlais. Wat een manier om te overzomeren! (Zie ook de informatie op ‘Ars in Cathedrali‘.)

Op de foto: Bart Jacobs tijdens zijn stretchoefeningen ter gelegenheid van ons Obrecht-project voor Concertgebouw Brugge vorige maand, in de Onze-Lieve-Vrouwekerk. (Foto Hendrik Vanden Abeele)

One thought on “10•07•2018 Brussel [B] In simplicitate

Add yours

  1. Beste Hendrik,
    Ik geniet van deze blogjes. Je verwoordt het plezierig en interessant. Dank.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: