20•04•2018 Ronse [B] Missa de Sancto Martino (Obrecht)

Psallentes020418_7949BW Foto Marcel Van Coile

Vrijdag 20 april 2018 om 20u in de Sint-Martinuskerk te Ronse: Psallentes XL met Obrechts Missa de Sancto Martino, in samenwerking met Bart Jacobs. Meer info, ook over het de Rore festival, hier.

De in Gent geboren zanger en componist Jacob Obrecht (1457/58-1505) verbleef een aantal jaren in Brugge, waar hij mogelijk in 1487 de Missa de Sancto Martino schreef. Als ruggengraat van deze mis gebruikte Obrecht niet minder dan negen verschillende gregoriaanse onderdelen van het officie voor de heilige Martinus van Tours. Het levert een sterk samenhangend en behoorlijk virtuoos geheel op, getuigend van Obrechts uitzonderlijk creatief talent.

Met van rechts naar links: Kerlijne Van Nevel, Gunther Vandeven, José Pizarro, Peter Maus, Elisabeth Colson, Veerle Van Roosbroeck, Diederik Rooker, Rob Cuppens, Sarah Van Mol, Steve Dugardin en Hendrik Vanden Abeele. Niet op de foto: Michaela Riener, Bart Uvyn en Bart Jacobs. Niet te Ronse: Steve Dugardin, Bart Uvyn en Diederik Rooker.

Dit programma kan je ook nog komen beluisteren te Leuven op 8 mei en te Brugge op 11 mei. Verder ook nog op 30 juni tijdens Meer Stemmig Gent.

Foto Marcel Van Coile.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: