25•06•2017 Alden Biesen [B] Psallamus

Alba Nova Psallentes 2017

Psallentes is op 25 juni 2017 weer te gast op AlbaNova, je weet wel, de opvolger van de Dag van de Oude Muziek. Op AlbaNova gaat het er wat avontuurlijker aan toe, met veel ‘publieksparticipatie’. We zijn dan ook blij dat het toonmoment van een vijf uur durende workshop op de zaterdag voor AlbaNova, geïntegreerd zal zijn in het openingsconcert van het festival, om 10u in de kerk van Alden Biesen. Psallentes zingt er het beroemde Miserere mei van Josquin Desprez, en Psalm 50 uit de Souterliedekens (een Nederlandse versie van het Miserere, dus), maar vooraf, tussendoor en nadien gaan deelnemers aan de workshop (de ‘zaterdagzangers’) ook de stem verheffen. En wie weet kunnen de zondagse bezoekers aan het festival ook wel even meezingen. Dat zijn dan ‘zondagzangers’.

Verder kun je ons ook in openlucht aan het werk horen om 12u, 15u en 17u, met een evocatie van een gezongen getijdengebed, met Souterliedekens in de kern daarvan. We verwachten het allermooiste zomerweer: droog en niet te warm met een vleugje zomerbloesem. Kom en zing, of/en kom en geniet — dit is een bevel!

Zondag 25 april 2017 te Alden Biesen. Meer info hier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: