14•10•2016 Emeritaat ererector Mark Waer

img_9525

Vanavond waren we met Psallentes de verrassingsact op de viering van het emeritaat van ererector Mark Waer (KU Leuven). Een gevulde aula Pieter de Somer kon vijf zangeressen aan het werk horen op een voor ons ongebruikelijke manier: we zongen dan wel Hildegard-von-Bingen-muziek, maar de tekst was van Professor Bart De Moor. Met allerlei Latijnse kwinkslagen werd de ererector het emeritaat in gestuurd.

Wij van Psallentes zijn serieuze mensen die altijd met serieuze muziek bezig zijn. Des te vreemder voor ons dan, het publiek negen minuten lang aan het lachen te brengen.

Van dienst vandaag (van links naar rechts): Sarah Van Mol, Lieselot De Wilde, Barbara Somers, Hendrik Vanden Abeele (in de spiegel), Lisa De Rijcke en Marina Smolders.

One thought on “14•10•2016 Emeritaat ererector Mark Waer

Add yours

  1. Beste Sarah, Lieselot, Barbara, Lisa, Marina en Hendrik, mag ik jullie van harte bedanken voor jullie ‘performance’ bij de emeritaatsviering van ere-rector Waer.
    De muziek van Hildegard von Bingen is 1 ding, de Latijnse tekst die ik schreef een tweede, maar het is werkelijk jullie impressionante uitvoering die waarlijk indruk heeft gemaakt !! Hartelijk dank, daarvoor. Prof. Dr. Bart De Moor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: