17&18•09•2016 Maastricht: La Fête-Dieu

img_9092

Dezer dagen druk in de weer met de laatste voorbereidingen voor ons weekendje Maastricht. Daar is namelijk het groots opgezette festival Musica Sacra aan de gang. Morgen zaterdag première van ‘La Fête-Dieu’, een volledig gregoriaans programma rond het feest van Corpus Christi. Een visioen van de heilige Juliana droeg in 1246 bij aan het ontstaan van het feest van het Heilig Sacrament in de regio Luik. De monnik Jean de Cornillon gaf dit feest muzikaal gestalte. Psallentes put voor dit project uit een dertiende/veertiende-eeuws Tongers handschrift, dat in Den Haag bewaard ligt (NL-DHk 70 E 4).

Zaterdag 17 september 2016 om 11u30 in de crypte van de Sint-Servaasbasiliek: ‘La Fête-Dieu’

Zaterdag 17 september 2016 om 15u in de Basiliek van Meerssen: ‘La Fête-Dieu’

Zondag 18 september 2016 om 9u08: Psallentes live op NPO Radio 4, in het programma ‘Tussen Hemel en Aarde’

Zondag 18 september 2016 om 10u: opluistering van de Hoogmis in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, met het proprium en ordinarium van de dag (alles gregoriaans), aangevuld met een onderdeeltje uit ‘La Fête-Dieu’

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: