14•02•2016 Triptycha @ Passages III

Triptycha. Psallentes. Hendrik Vanden Abeele

In het SteM (Stedelijk Museum) van Sint-Niklaas zingt Psallentes volgende zondag 14 februari drie maal fragmenten uit hun jongste cd Triptycha. Het gaat om het festival ‘Passages’ dat het cultureel centrum van Sint-Niklaas opzet in samenwerking met onze vrienden van het Trio Goeyvaerts. De beste manier om dat Valentijntjesding te vieren! Info en tickets hier.

“Na twee succesvolle edities wordt dit mini-festival stilaan een nieuwe traditie in het jaarprogramma klassiek. De afwisselende concerten door topensembles van oude tot hedendaagse klassieke muziek op de unieke locaties in het SteM brengen het publiek telkens weer in vervoering. Met het Trio Goeyvaerts werd een derde editie ontwikkeld, waarbij een aantal muzikale vrienden en geestverwanten worden uitgenodigd, die de fijnproevers ongetwijfeld weer aangenaam zal verrassen. Op het programma vinden we – naast het Trio Goeyvaerts – ook het Alfama Kwartet, mezzosopraan Eurudike De Beul, Amerikaanse jazzpianist Bill Carrothers en het vocaal ensemble Psallentes. Het vertolkte repertoire loopt van gregoriaans en polyfonie tot Schönberg en Gorecki.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: