11•11•2015 Omtrent het Magnificat bij ‘Dag van La Petite Bande’

La Petite Bande Dag te Leuven 2015

Op woensdag 11 november om 15u in de Abdij Keizersberg te Leuven zijn de dames van Psallentes te gast op de Dag van La Petite Bande, een jaarlijkse traditie rond het beroemde ensemble van Sigiswald Kuijken. Thema van de dag is ‘Magnificat’ en daar hebben we vanuit het gregoriaans natuurlijk wel wat over te vertellen. Na een préambule waarin enkele oude antifonen te horen zijn die de tekst van het Magnificat parafraseren, laten we twee langere fragmenten horen uit Beghinae en Mater Dolorosa, producties waarin het Magnificat een belangrijke rol speelt. Meer info over deze dag hier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: