03•10•2015 Brugge [B] Karmelietenkerk — 90 jaar Roger Deruwe

Roger Deruwe. Foto Hendrik Vanden Abeele

Op zaterdag 3 oktober 2015 helpt Psallentes met een kleine delegatie de negentigste verjaardag van Roger Deruwe vieren. Hij is de stichter en bezieler van de Scola Gregoriana Brugensis, en zowel zijn verjaardag als zijn verdiensten op allerlei vlak mogen flink gevierd worden. Het concert gaat door in de Karmelietenkerk in de Ezelstraat te Brugge, begint om 20u, heeft ook Ignace Michiels (orgel) en Ewald Demeyere (klavecimbel) als gasten, evenals de Scola Gregoriana Brugensis zelf natuurlijk, en ‘t is gratis. Psallentes zingt er met zeven zangeressen twee fragmenten uit het recent Triptycha-project. Proficiat aan het feestvarken, en op naar de volgende negentig jaar!

Foto: Roger Deruwe tijdens een raccord, 1992, foto Hendrik Vanden Abeele.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: