30•08•2015 Psallentes te Antwerpen — oefening in bilocatie

Sainte Jeanne. Psallentes te Antwerpen.

Bilocatie — ‘de vermeende paranormale vaardigheid van een persoon om op twee verschillende plaatsen aanwezig te zijn’. De vrouwelijke versie van Psallentes zal dit morgen uitproberen te Antwerpen. Terwijl één ploeg op feestelijke wijze vierhonderd jaar Annuntiaten-kloosterkerk bezingt, is een andere ploeg, lichtjes vermomd als begijnen, op wandel in de stad tijdens de Cultuurmarkt. Na een geslaagde passage te Antwerpen, op het Laus Polyphoniae-festival, zijn we dus nu op iets meer dan een week tijd voor een tweede en een derde keer te gast in de stad aan de Schelde. Voor vluchtelingen is geen plaats meer, naar het schijnt. Cultuurliefhebbers, daarentegen: afspraak te Antwerpen op wat belooft een zonnige, warme zondag te worden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: