21•08•2015 Antwerpen [B] Laus Polyphoniae: Mater Dolorosa

Foto Hendrik Elie Vanden Abeele. Psallentes.

Vrijdag 21 augustus 2015 is Psallentes te gast op het zopas geopende polyfonie-festival Laus Polyphoniae te Antwerpen. Acht zangeressen van Psallentes zingen er om 22u15 in de Sint-Andrieskerk de creatie van Mater Dolorosa — een programma met letterlijk al het gregoriaans dat er in de manuscripten van Petrus Alamire te vinden is. We kunnen dat zo zeggen, omdat er van de zestig manuscripten die ons vanuit de werkplaatsen van Alamire zijn overgeleverd, maar één is die naast polyfonie ook gregoriaans bevat. Het handschrift B-Br 215-216 is eerder dun, en heeft maar één thema: de Zeven Smarten van Maria.

Sarah Van Mol, Lieselot De Wilde, Rozelien Nys, Sarah Abrams, Kerlijne Van Nevel, Veerle Van Roosbroeck, Amélie Renglet, Barbara Somers — that’s the line-up. We zijn deze week aan het repeteren in de Sint-Andries-kerk (zie ook onder, er hangt echt een boksbal), en we kunnen je alvast verklappen dat het een intens uurtje wordt. Als er één concert is dat je in het polyfonie-festival niet mag missen, dan is het natuurlijk dit: het enige concert met niets dan gregoriaans. :-))

18 augustus 2015, Foto’s Hendrik Elie Vanden Abeele

Meer over het festival hier.

Meer over het concert hier.

Meer over de tentoonstelling Petrus Alamire hier.

Boksbal. Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: