10•05•2014 Heverlee [B] Meezingworkshop Antifonarium Tsgrooten

Tsgrooten fragmentje Psallentes workshop Hendrik Vanden Abeele

[NL] Het dreigt een jaarlijkse gewoonte te worden. Heel binnenkort organiseert Psallentes een zogenaamde meezingworkshop rond het beroemde Antifonarium Tsgrooten. Het grote vroeg-zestiende-eeuwse boek vol gregoriaans werd in Leuven gemaakt voor abt Antonius Tsgrooten van de Abdij van Tongerlo. Uit dit antifonarium selecteerde Hendrik Vanden Abeele een aantal folio’s, die deelnemers aan de workshop samen met zangers van Psallentes gaan doorgronden. Een flinke halve dag lang word je zo ondergedompeld in het gregoriaans uit een oude bron. De workshop staat open voor iedereen, alle niveaus. Vertrouwdheid met gregoriaans notenschrift is een voordeel, maar zonder kan het ook. Het is zelfs mogelijk om gewoon te komen meeluisteren, en er vooral bij te zijn omwille van wat over dat boek ook allemaal verteld zal worden. Een boeiende en muziekrijke voormiddag in een heel mooi kader en in fijn gezelschap.

Praktische info:

Hendrik Vanden Abeele en ensemble Psallentes

Huis van de Polyfonie, Abdij van ’t Park, Heverlee

Zaterdag 10 mei 2014 10u-14u (kort toonmoment om 13u40, iedereen welkom)

Deelnameprijs €15, koffiepauze inbegrepen

Inschrijven ten laatste op 6 mei 2014 via info@psallentes.be

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: