04•02•13 Heverlee [B] Machaut’s Messe de Notre Dame [Lezing met live muziekvoorbeelden]

Op maandag 4 februari 2013 zal Hendrik Vanden Abeele een lezing geven over de Messe de Notre Dame van Guillaume de Machaut. Het is een van de topwerken uit de Franse Ars Nova, en het is dan ook terecht en zelfs bijna noodzakelijk dat we er wat dieper op doorgraven. De lezing gaat door in het Huis van de Polyfonie te Heverlee/Leuven, van 10u tot 12u30. Het bijzondere aan dit evenement is, dat alle luistervoorbeelden ter plekke live gezongen worden door Psallentes. Warm aanbevolen dus! Opgelet: dit is een eerste aankondiging, zodat het evenement in je agenda kan komen te staan. Inschrijven is op dit ogenblik echter nog niet mogelijk, details volgen zo snel mogelijk.

Lees hier meer over Machaut en zijn mis.

Machault - aankondiging lezing Hendrik Vanden Abeele met Psallentes
Foto Albert Hagenaars http://www.alberthagenaars.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: